1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD yeni LNG ihracatına dur dedi

ABD yeni LNG ihracatına dur dedi

ABD yönetimi, enerji maliyetlerini ve çevresel etkileri değerlendirmek amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatına yönelik onay sürecini geçici olarak durdurma kararı aldı.

ABD yeni LNG ihracatına dur dedi

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı ABD, yeni LNG ihracat projelerinin onaylanmasını durdurma kararı aldı. İzin prosedürü potansiyel enerji maliyeti artışları veya sera gazı emisyonlarının etkisine ilişkin son değerlendirmeler gibi konuları kapsayacak şekilde güncellenecek.

ABD Enerji Bakanlığı, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatına yönelik izinler için temel analizlerini güncelleyinceye kadar Biden yönetiminin, Serbest Ticaret Anlaşması olmayan ülkelere LNG ihracatına ilişkin bekleyen onayları geçici olarak durdurduğunu açıkladı. 

Açıklamada, kısa vadede müttefiklere LNG tedarik etmeye devam edileceği belirtildi. ABD, LNG ihracatını 10 yılda 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu süreçte LNG ihracatının enerji maliyetlerine, Amerika'nın enerji güvenliğine ve çevremize olan etkilerini derinlemesine inceleyeceğiz" ifadesini kullandı.