1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD’de 1 trilyon dolarlık Altyapı Tasarısı yasalaştı

ABD’de 1 trilyon dolarlık Altyapı Tasarısı yasalaştı

ABD’de elektrik şebekeleri için 73 milyar dolar ve çevresel projeler için 50 milyar dolar kaynak ayrılan toplam 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı yasalaştı.

ABD’de 1 trilyon dolarlık Altyapı Tasarısı yasalaştı

Enerji Günlüğü - ABD’de elektrik şebekeleri için 73 milyar dolar ve çevresel projeler için 50 milyar dolar kaynak ayrılan toplam 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı yasalaştı.

Artan enflasyon ve yüksek benzin fiyatları nedeniyle desteğin azaldığı ABD Başkanı Joe Biden, 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısını düzenlenen törenle imzaladı. Biden’ın imzalamasıyla yasalaşan tasarı, “Altyapı Yatırımı ve İstihdam Yasası” olarak biliniyor ve 8 yıl içinde yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı harcaması yapılmasını içeriyor.

Yasada elektrik şebekeleri için 73 milyar dolar, demir yolları için 66 milyar dolar, geniş bant internet erişiminin genişletilmesi için 65 milyar dolar, su altyapısı için 55 milyar dolar, çevresel projeler için 50 milyar dolar, toplu taşıma için 39 milyar dolar ve havalimanı projeleri için 25 milyar dolarlık kaynak ayrılıyor.

UYGULAMA İÇİN GÖREV GÜCÜ OLUŞTURULDU

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, bu kararnameyle altyapı yasasının uygulanmasına yön vermek üzere üst düzey kabine yetkililerinden oluşan bir görev gücü de oluşturuldu. Biden altyapı çalışmalarının uygulanmasının denetlenmesi için eski New Orleans Belediye Başkanı Mitch Landrieu’yu görevlendirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler