1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD’de 104 MW’lık RES elektrik üretimine başladı

ABD’de 104 MW’lık RES elektrik üretimine başladı

EDPR, ABD’nin Kolorado Eyaleti’nde bulunan 104 MW kapasiteli Crossing Trails Rüzgar Santrali’nde ticari elektrik üretimine başladı.

ABD’de 104 MW’lık RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - EDPR, ABD’nin Kolorado Eyaleti’nde bulunan 104 MW kapasiteli Crossing Trails Rüzgar Santrali’nde ticari elektrik üretimine başladı.

Dünyanın dördüncü en büyük yenilenebilir enerji üreticisi EDP ​​Renováveis (EDPR), bağlı ortaklığı EDP Renewables North America’nın, ABD’nin Kolorado Eyaleti’nde bulunan 104 MW kapasiteli Crossing Trails Rüzgar Santrali’nde ticari elektrik üretimini başlattığını açıkladı. Santral her yıl 45 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretecek.

Şirket santralde üretilen elektrik için kar amacı gütmeyen bir elektrik tedarik kooperatifi olan Tri-State ile uzun vadeli bir elektrik tedarik anlaşması imzaladı.

Crossing Trails Rüzgar Santrali’nin ticari üretime başlamasıyla şirketin ABD genelinde işlettiği santral sayısı 17’ye ve toplam rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi de 6,495 MW’a yükseldi. EDPR, 2025 yılına kadar yaklaşık 20 GW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler