1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’de 25 milyar dolarlık Driftwood LNG Terminali kurulacak

ABD’de 25 milyar dolarlık Driftwood LNG Terminali kurulacak

ABDli Tellurian şirketi, yılda 27.6 milyon ton ihracat kapasitesine sahip olacak Driftwood LNG üretim ve ihracat terminali inşasına Nisan ayında başlayacak.

ABD’de 25 milyar dolarlık Driftwood LNG Terminali kurulacak

Enerji Günlüğü - Teksas merkezli doğal gaz şirketi Tellurian, ABD’nin Louisiana Eyaleti’nde Driftwood LNG Kompleksi inşasına Nisan ayında başlayacak. 

Teksas merkezli doğal gaz şirketi Tellurian şirketi sözcüsü, Amerikalı mühendislik, tedarik, inşaat ve proje yönetimi şirketi Bechtel’in Louisiana Eyaleti’nde yer alan Calcasieu Nehri üzerindeki Driftwood LNG üretim ve ihracat terminali inşasına Nisan ayında başlayacağını açıkladı. Sözcü, tahmini 25 milyar dolarlık Driftwood Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Kompleksi’nin inşaatına 15.5 milyar dolarlık sabit fiyatlı mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmesi kapsamında başlanacağını belirtti. Sözcü, LNG sevkiyatının 2026'da başlayacağını söyledi.

Proje, beş sıvılaştırma dizisi, üç LNG depolama tankı, bir deniz terminali ve yaklaşık 6.500 inşaat işçisinin çalıştığı 96 millik boru hattını içerecek. Calcasieu Nehri üzerindeki Driftwood LNG üretim ve ihracat terminali tamamlandığında, yılda 27,6 milyon tona kadar LNG ihraç edebilecek.

Tellurian şimdiden, üç LNG kullanıcısıyla yılda yaklaşık 9 milyon metrik ton için 10 yıllık anlaşmalar imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler