1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ABD'de doğal gaz ve petrol üretimi artacak

ABD'de doğal gaz ve petrol üretimi artacak

Enerji Günlüğü - ABD'de fosil yakıt üretiminin 2018 ve 2019 yıllarında artarak benzeri görülmemiş seviyelere ulaşacağı kaydedildi.Amerika hidrolik...

ABD'de doğal gaz ve petrol üretimi artacak

Enerji Günlüğü - ABD'de fosil yakıt üretiminin 2018 ve 2019 yıllarında artarak benzeri görülmemiş seviyelere ulaşacağı kaydedildi.

Amerika hidrolik çatlatma tekniğiyle kaya gazı ve petrol üretiminde bu yıl ve önümüzdeki yıl şimdiye kadar görülmemiş seviyelerde artış kaydedecek. Amerikan Enerji Enformasyon İdaresi'ne (EIA) göre ülkede doğal gaz, ham petrol, kömür ve hidrokarbon gaz sıvılarının (HGL) üretimi  bu sene ortalama 73 katrilyon İngiliz ısıl birimi (Btu) olacak ve bu miktar 2019'da 75 katrilyon Btu'ya çıkacak. 

EIA, 2018 yılında doğalgaz üretiminin geçen yıla göre% 9 artarak günde yaklaşık 80.4 milyar kübik feet (Bcf / d), 2019 yılında da günde yaklaşık 83 milyar kübik feet olacağını tahmin ediyor. 

Ham petrol üretiminin ise geçen yıla göre% 10 artışla günde 10,3 milyon varile ulaşabileceği ve gelecek sene 10,8 milyon varil olacağı tahmin ediliyor. Petrol üretimindeki artışın 2019 yılında esas belirleyen olacağı öngörülürken, doğal gaz, ham petrol ve hidrokarbon gaz sıvılarının (HGL) üretimindeki artışın kömür üretimindeki düşüşten daha fazla olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler