1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD’de elektrikli scooter kullanımı arttı

ABD’de elektrikli scooter kullanımı arttı

ABDli elektrikli scooter şirketi Spin, Nisan ayında pandemi nedeniyle azalan toplu taşımanın yerini alarak müşteri sayısını haftada ortalama yüzde 34 arttırdı.

ABD’de elektrikli scooter kullanımı arttı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli scooter şirketi Spin, Nisan ayında pandemi nedeniyle azalan toplu taşımanın yerini alarak müşteri sayısını haftada ortalama yüzde 34 arttırdı.

ABD'nin en büyük ikinci otomotiv üreticisi Ford’un 2018 yılında satın aldığı San Francisco merkezli elektrikli scooter şirketi Spin, faaliyet gösterdiği ABD şehirlerinde Covid-19 salgını nedeniyle azalan toplu taşıma kullanımının açığını kapadı. Spin yatırım ortağı ve Başkanı Euwyn Poon, pandemi sürecinde toplu taşımanın yerine devreye girdiklerini belirterek, Nisan ayından bu yana, yeni günlük aktif kullanıcılarda haftada ortalama yüzde 34 artış yaşadıklarını açıkladı. Poon ayrıca Ayrıca Mayıs ayında müşterilerinin yolculuk süresinde yüzde 44'lük bir artış (yolculuk başına 24 dakikaya ulaşan bir artış) gördüklerini de kaydetti. 

Ayrıca, geçtiğimiz ay ABD’de 14 şehirde faaliyet yürüten Spin bugün 25 ABD şehrinde faaliyet gösteriyor.

SPİN ULUSLARARASI FAALİYETLERE DE BAŞLADI

Anayurdunda gelişimini sürdüren Spin bu hafta itibarıyla uluslararası faaliyete başladığını da açıkladı. Spin, ilk etapta Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık’a genişlemeyi hedefliyor.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler