1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD’de en hızlı büyüyen meslekler güneş ve rüzgar teknisyenliği

ABD’de en hızlı büyüyen meslekler güneş ve rüzgar teknisyenliği

Amerika Birleşik Devletleri'nde en hızlı büyüyen iki mesleğin güneş enerjisi teknisyenliği ve rüzgar türbini teknisyenliği olduğu kaydedildi. 

ABD’de en hızlı büyüyen meslekler güneş ve rüzgar teknisyenliği

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri'nde en hızlı büyüyen iki mesleğin güneş enerjisi teknisyenliği ve rüzgar türbini teknisyenliği olduğu kaydedildi. 

ABD’nin Massachusetts Eyaleti merkezli yenilenebilir enerji kooperatifi Kooperatifinin sahibi olduğu Vineyard Power başkanı Richard Andre, Amerika Birleşik Devletleri'nde en hızlı büyüyen iki iş kariyerinin güneş teknisyenliği ve rüzgar santrali teknisyenliği olduğunu söyledi. 

Massachusetts Adası sularında gelecekte inşa edilecek rüzgar santrallerine hizmet verecek özel gemileri yanaştırmayı amaçlayan Tisbury Deniz Terminali inşa çalışmalarının devam ettiğini belirten Andre, ACE MV ve Bristol Community College işbirliğiyle Ocak ayında başlatılan iki yıllık denizüstü rüzgar türbini teknisyenliği sertifika programının da devam ettiğini kaydetti. Bu iki gelişmeyle birlikte ada sakinlerinden 40 kişiye iyi ücretli iş imkanı sağlanacağını belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler