1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de enerji harcamalarının artması bekleniyor

ABD'de enerji harcamalarının artması bekleniyor

ABD'de enerji sektöründe sermaye harcamalarının 2021 yılında artması bekleniyor.

ABD'de enerji harcamalarının artması bekleniyor

Enerji Günlüğü - ABD'de enerji sektöründe sermaye harcamalarının 2021 yılında artması bekleniyor.

Dallas Fed tarafından yapılan araştırma, ABD'de enerji şirketi yöneticilerinin yaklaşık yarısının sermaye harcamalarını 2021 yılında artırmayı beklediklerini ortaya koydu. Araştırmaya katılanların dörtte biri ise harcamaların 2021'de 2020 yılı seviyelerinde devam edeceğini belirttiler. 

146 yöneticinin kaltıldığı araştırma petrol ve gaz sektöründe aktivitenin arttığına işaret ederken, katılımcıların yüzde 25'i sermaye harcamalarını hafif şekilde artırmayı beklediklerini, yüzde 14'ü ise harcamaları güçlü şekilde artıracaklarını vurguladılar.

SEKTÖR FAALİYETLERİ 2020 SON ÇEYREĞİNDE SIÇRAMA YAŞADI

Öte yandan ABD'de petrol ve doğal gaz yöneticileri, sektördeki faaliyetin yılın son çeyreğinde sıçrama yaptığını düşünüyor. Dallas Fed Enerji Anketi sonuçlarına göre, enerji firmalarının karşı karşıya olduğu koşulları en geniş ölçüde kapsayan enerji sektörü faaliyet endeksi yılın son çeyreğinde -6,6 puandan 18,5 puana çıktı. Petrol üretim endeksinin -15,4 puandan 1,0 puana yükseldiği dönemde doğal gaz üretim endeksi -10,1 puandan -2,1 puana geldi. 

Petrol ve doğal gaz firmalarının sermaye harcamalarını ölçen endeks -16,4 puandan 12,5 puana kadar yükseldi ve önemli bir artışa işaret etti. Petrol sahası hizmet firmalarının sermaye harcamaları -35,1 puandan -6,2 puana çıkmasına rağmen eksi bölgede kaldı. 

PETROL FİYAT TAHMİNLERİ 35-50 DOLAR ARASINDA

Anket katılımcıları Batı Teksas Orta (WTI) petrol fiyatının 2021 yıl sonuna kadar varil başına 50 dolar olmasını bekliyor. Ankete verilen yanıtlar varil başına 35 ila 70 dolar arasında değişti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler