1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD'de güneş kurulumları yüzde 45 arttı

ABD'de güneş kurulumları yüzde 45 arttı

ABD’de güneş enerjisi kurulumları yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında arttı.

ABD'de güneş kurulumları yüzde 45 arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de güneş enerjisi kurulumları yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında arttı.

Solar Energy Industries Association ve Wood Mckenzie tarafından hazırlanan rapora göre, ABD’de güneş enerjisi kurulumları artan maliyetlere rağmen yılı rekorla kapatma yolunda ilerliyor. 2021 yılı ikinci çeyrekte kurulumlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 5,700 MW’a ulaştı. 

KURULUMLAR BEKLENTİLERİ AŞABİLİR

Rapora göre güneş enerjisi kurulumları bu hızla devam ettiği takdirde 2021 yılının tamamında 26,4 GW kurulum gerçekleştirilecek. Bu, 3 ay önce ortaya konan beklentilerin yüzde 8 üzerinde. 

Wood Mckenzie ayrıca, gelecek 5 yıl için güneş enerjisi kurumlarına yönelik tahminini de yüzde 10 yükseltti. 

FİYATLAR YÜKSELDİ

Rapora göre, tedarik zincirlerinde aksama ve artan ham madde fiyatları ikinci çeyrekte güneş enerjisi sektöründe fiyatları yükseltti. Güneş enerjisi sektörü için en büyük maliyet artışı, aralarında çelik ve alüminyumun olduğu ham maddelerden geldi. Yükselen nakliye ücretleri de maliyet artışları arasında yer aldı. 

Wood Mckenzie, sektörde faaliyet gösteren pek çok şirketin kendilerine yıl sonuna kadar yetecek stoklarının olduğunu, maliyet artışının asıl etkisinin 2022 yılı ile birlikte kendisini göstereceğini vurguladı. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler