1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD`de korkutan nükleer sızıntı

ABD`de korkutan nükleer sızıntı

Enerji Günlüğü - ABD'de bir askeri nükleer atık tesisinde radyasyon seviyesinin yükselmesi üzerine tesis giriş ve çıkışa kapatıldı.ABD Enerji Bakanlığı,...

ABD`de korkutan nükleer sızıntı

Enerji Günlüğü - ABD'de bir askeri nükleer atık tesisinde radyasyon seviyesinin yükselmesi üzerine tesis giriş ve çıkışa kapatıldı.

ABD Enerji Bakanlığı, New Mexico eyaletinin güneydoğusunda bulunan ABD'nin ilk ve tek yeraltı nükleer atık saklama merkezinde hava radarlarının Cuma gecesi yüksek düzeyde radyasyon tespit etmesi üzerine tesisin giriş ve çıkışa kapatıldığını açıkladı. Tesis, Los Alamos Ulusal Laboratuvarı dahil bir çok ulusal düzeydeki araştırma merkezinin nükleer atıklarının depolandığı yer olarak biliniyor.

Enerji Bakanlığı, Sızıntı alarmı esnasında tesiste bulunan 139 kişinin radyasyondan etkilenmediğini ve yine, yapılan incelemelerde tesiste bulunan ekipman ve çevreden alınan örneklerde de radyasyona rastlanmadığını açıklayarak, sızıntının ciddiye alınacak düzeyde olmadığını belirtti. sızıntının kaynağının bulunamadığı ve olayın gerçek nedenini anlamak için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler