1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

Baker Hughes tarafından hazırlanan rapora göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 5 Mart 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada 1 adet artarak 403 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 390 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet artışla 310 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 92 olarak açıklandı. Petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı da değişmeyerek 1 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 5 adet artışla 202 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 3 adet artışla 211 olarak açıklandı. 

ABD’de sondaj kulelerinin 389 adedi karada, 14 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 362 adedi yatay(Herizontal), 16 adedi yönlü (Directional), 25 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 22 ADET DÜŞTÜ

Kanada'da sondaj kule sayısı 22 adet düşüşle 141 adede geldi. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 62 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 12 adet düşüşle 80, doğal gaz kule sayısı 10 adet düşüşle 61 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 3 adet düşüşle 14 adet oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 21 adet düşüşle 544 adet seviyesine geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler