1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet azalırken doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet azalırken doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

Baker Hughes tarafından yayımlanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 23 Nisan 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada 1 adet düşüşle 438 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 27 adet azaldı. 

Verilere göre ülkede petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 343 olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 94, petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 1 oldu. 

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 3 adet düşüşle 211, en büyük havzası olan Permian bölgesinde 1 adet düşüşle 226 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 426 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 11 adedi ise açık sularda yer aldı. Ülkede sondaj kulelerinin 397 adedi yatay(Herizontal), 19 adedi yönlü (Directional), 22 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA GAZ SONDAJ KULE SAYISI 1 ADET DÜŞTÜ

Kanada'da sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 55 adede geldi. Sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre ise 29 adet arttı. Ülkede petrol kule sayısı değişmeyerek 17, doğal gaz kule sayısı 1 adet düşüşle 38 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 11 adet olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj 2 adet düşüşle 493 adet seviyesine geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler