1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol sondaj kule sayısı 3 adet arttı

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 3 adet arttı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 3 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı da 1 adet azaldı.

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 3 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet artarak 770 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 4 Kasım 2022 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 2 adet artarak 770 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 220 adet arttı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 3 adet artışla 613 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet azalarak 155 adet seviyesine geriledi. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da değişmedi ve 2 adet olarak kaldı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet artışla 369, en büyük havzası olan Permian bölgesinde değişmeyerek 346 oldu.

ABD'de sondaj kulelerinin 754 adedi karada, 14 adedi açık sularda, 2 adedi ise iç sularda yer aldı. Ülkede sondaj kulelerinin 705 adedi yatay, 43 adedi yönlü, 22 adedi dikey olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler