1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol sondaj kule sayısı 6 adet arttı

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 6 adet arttı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 6 adet artarken doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD'de petrol sondaj kule sayısı 6 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 6 adet artarken doğal gaz sondaj kule sayısı değişmedi.

ABD’nin petrol sahası hizmetleri şirketi olan Baker Hughes’un yayımladığı haftalık verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 29 Ocak 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada 6 adet artışla 384 oldu.ABD'de petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 4066 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 6 adet artışla 295 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı değişmeyerek 88 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı da değişmeyerek 1 oldu.

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 7 adet artışla 182 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 4 adet artışla 192 olarak açıklandı.

ABD'de sondaj kulelerinin 365 adedi karada, 3 adedi iç sularda, 16 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 344 adedi yatay (Herizontal), 18 adedi yönlü (Directional), 22 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA PETROL SONDAJ KULE SAYISI 2 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 2 adet artışla 174 adede ulaştı. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 72 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 2 adet artışla 98, doğal gaz kule sayısı değişmeyerek 76 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 16 adet oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 8 adet artışla 558 adet seviyesine geldi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler