1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol sondaj kule sayısı değişmedi

ABD'de petrol sondaj kule sayısı değişmedi

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta değişmezken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azaldı.

ABD'de petrol sondaj kule sayısı değişmedi

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet azalarak 762 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 19 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 1 adet azalarak 762 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 259 adet arttı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı değişmeyerek 601 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 159 adet oldu. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da değişmedi ve 2 adet oldu.

Ülkede sondaj kulelerinin 694 adedi yatay, 39 adedi yönlü, 29 adedi dikey olarak açıklandı. Ülkenin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 3 adet düşüşle 369, en büyük havzası olan Permian bölgesinde 1 adet düşüşle 345 olarak belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler