1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol sondaj kule sayısı düştü

ABD'de petrol sondaj kule sayısı düştü

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 12 haftadır artış seyrini geçen hafta sonlandırarak bir adet düştü.

ABD'de petrol sondaj kule sayısı düştü

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 12 haftadır artış seyrini geçen hafta sonlandırarak bir adet düştü.

Baker Hughes tarafından yayımlananan rapora göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 19 Şubat 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada değişmeyerek 397 oldu. ABD’de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 394 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 305 adet oldu. Böylece ülkede son 12 haftadır aralıksız artan petrol sondaj kule sayısı düştü. Ülkede doğal gaz sondaj kulesi sayısı ise 1 adet artışla 91 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 1 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet artışla 194 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 1 adet artışla 204 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 380 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 16 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 357 adedi yatay(Herizontal), 16 adedi yönlü (Directional), 24 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA KULE SAYISI 4 ADET DÜŞTÜ

Kanada'da sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 172 adede geldi. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 72 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 1 adet düşüşle 100, doğal gaz kule sayısı 3 adet düşüşle 72 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 16 adet oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 569 adet seviyesine geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler