1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı 3 adet azaldı

ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı 3 adet azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet azalırken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet azaldı.

ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı 3 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 3 adet azalarak 762 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 7 Ekim 2022 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 3 adet azalarak 762 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 229 adet arttı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 2 adet azalarak 602 adet olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 158 adet oldu. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da değişmedi ve 2 adet olarak kaldı.

Ülkede sondaj kulelerinin 698 adedi yatay, 41 adedi yönlü, 23 adedi dikey olarak açıklandı. En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 360, en büyük havzası olan Permian bölgesinde 1 adet artarak 345 olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler