1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı azaldı

ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet artışla 508 adet olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 110 adet oldu. 

ABD'de petrol ve gaz sondaj kule sayısı azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet azalarak 620 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste üçüncü haftasında sınırlı da olsa geriledi. ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 5 Nisan 2024 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 1 adet azalarak 620 adet oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 131 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 2 adet artışla 508 adet oldu. Doğal gaz sondaj kule sayısı ise 2 adet düşüşle 110 olurken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri de 1 adet azalarak 2 adet oldu. 

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 600'ü karada, 20'si açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 1 adet düşerken, açık sularda değişmedi. 

Sondaj kulelerinin 557'si yatay (Herizontal), 51'i yönlü (Directional), 12'si dikey (Vertical) olarak açıklandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler