1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de petrol ve gaz üretimi Laura Kasırgası ile azaldı

ABD’de petrol ve gaz üretimi Laura Kasırgası ile azaldı

ABD’de yaşanan Laura Kasırgası nedeniyle bu hafta günlük 1,56 milyon varil miktarında petrol üretilemezken, 46 milyon 720 bin metreküp doğalgaz üretimi durdu.

ABD’de petrol ve gaz üretimi Laura Kasırgası ile azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de yaşanan Laura Kasırgası nedeniyle bu hafta günlük 1,56 milyon varil miktarında petrol üretilemezken, 46 milyon 720 bin metreküp doğalgaz üretimi durdu.

ABD’nin güneyinde Perşembe gününden itibaren etkili olacak Laura kasırgası petrol ve doğalgaz sektörünü de olumsuz etkiliyor. ABD İçişleri Bakanlığı, ABD’de Laura fırtınası nedeniyle bu hafta günlük 1,56 milyon varil miktarında petrolün üretilemediğini açıkladı. Bu da ABD’de denizaltından çıkarılan günlük petrolün yüzde 84’üne denk geliyor. 

DOĞALGAZ ÜRETİMİ DE DURDU

Yetkililere göre, 25 Ağustos 2020 Salı günü öğle saatlerinden itibaren enerji üretimi yapan şirketler 299 üretim platformu ve 11 sondaj sahasını kapattı.

Tesislerin kapanması 46 milyon 720 bin metreküp doğalgaz üretiminin de durmasına neden oldu. Bunun Meksika Körfezi’ndeki doğalgaz üretiminin yüzde 61’ine denk geldiği belirtiliyor.

Bundan 15 yıl önce yaşanan yıkıcı Katrina kasırgasındaysa Meksika Körfezi açıklarında petrol üretimi yüzde 90 oranında durmuştu.

KASIRGA GÜÇLENİYOR

ABD Ulusal Kasırma Merkezi, Laura Kasırgası'nın hızla güçlenmekte olduğunu ve bugün içinde Lousiana-Teksas sınırında karaya ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Hafta başında kategori 1 sınıfında olan Laura'nın hale hazırda kategori 2'ye yükseldiğini belirten Ulusal Kasırga Merkezi, doğu Teksas ve Louisiana'da hayatı tehdit eden güçlü fırtınalar ve aşırı rüzgar ile yağış yaşanacağı uyarısında bulundu.