1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet arttı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet düşüşle 503 adet olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 3 adet artarak 116 adet oldu.

ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet artışla 626 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayı, üst üste dördüncü haftasında da artış yönündeki seyrini devam ettirdi. ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 8 Aralık 2023 tarihi itibarıyla sonlanan haftada bir adet artışla 626 adet oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 154 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 503 adet olarak kaldı. Doğal gaz sondaj kule sayısı ise 3 adet artışla 116 olurken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri de değişmeyerek 4 adet olarak açıklandı. 

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 605 adedi karada, 21 adedi açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 2 adet artarken, açık sularda değişmedi. 

Sondaj kulelerinin 559 adedi yatay (Herizontal), 52 adedi yönlü (Directional), 15 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 2 adet artışla 308 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 4 adet düşüşle 102 adede indi. Teksas ve New Mexico üretim merkezlerini de içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı bir adet düşüşle 313 adet seviyesine geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler