1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta değişmeyerek 520 adet olarak kalırken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 114 oldu.

ABD’de sondaj kule sayısı 1 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı sekizinci hafta da düşüş seyrini sürdürdü. Geçen hafta ülkede kule sayısı 1 adet düşüşle 631 adet oldu.

ABD'de enerji firmaları, üst üste sekizinci haftada da faaliyet gösteren sondaj kule sayılarını azalttılar. Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 1 adet düşüşle 631 adete düştü. Böylece son 8 haftalık düşüş 49 adede ulaştı. Kule sayısı son 18 haftanın 17'sinde düşüş gösterdi. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 139 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı değişmeyerek 512 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 114 adet oldu. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da değişmeyerek 5 adet oldu.

Sondaj kulelerinin 566 adedi yatay (Herizontal), 51 adedi yönlü (Directional), 14 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet azalarak 306 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da değişmeyerek 107 adet oldu. Teksas ve New Meksico üretim merkezlerini de içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 1 adet düşüşle 319 adet seviyesine indi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler