1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet arttı

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet arttı

ABD’de petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı da 1 adet arttı.

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de sondaj kule sayısı üst üste ikinci haftasında da arttı. Geçen hafta ülkede petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet artış kaydetti.

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayında üst üste ikinci haftasında da artış oldu. Baker Hughes tarafından hazırlanan rapora göre, 20 Ekim 2023 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 2 adet artışla 624 adede çıktı. Sondaj kulelerinde geçen yılın aynı dönemine göre düşüş 147 adet oldu. 

Petrol sondaj kule sayısında sınırlı bir artış yaşandı ve 1 adet yukarı giderek 502 adet olarak belirlendi. Doğal gaz sondaj kule sayısı 1 adet artışla 118 adede çıkarken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 4 adet olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 599 adedi karada, 24 adedi açık sularda, 1 adedi ise iç sularda yer aldı. Sondaj kulelerinin 557 adedi yatay (Herizontal), 50 adedi yönlü (Directional), 17 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 7 adet artarak 308 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 3 adet düşüşle 101 adede indi. Teksas ve New Mexico üretim merkezlerini de içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 1 adet artışla 312 adet seviyesine yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler