1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet düştü.

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta 2 adet düştü.

Baker Hughes tarafından internet sitesinde açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 2 adet düşüşle 254 oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre ise 632 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD’de petrol sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 180 adet oldu. ABD'de doğalgaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 71 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 3 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet düşüşle 105 adet olurken, ülkenin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 1 adet azaldı ve 124 olarak açıklandı. - 

Sondaj kulelerinin 238 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 15 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 214 adedi yatay(Herizontal), 21 adedi yönlü (Directional), 19 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI DEĞİŞMEDİ

Kanada'da sondaj kule sayısı değişmeyerek 50 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 82 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı değişmeyerek 19, doğalgaz kule sayısı değişmeyerek 33 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 15 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 306 adet seviyesine geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler