1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 2 adet azaldı.

ABD'de sondaj kule sayısı 2 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 2 adet azaldı.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 20 Kasım itibarıyla son bir haftada 2 adet düşüşle 310 oldu. Petrol ve doğalgaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 493 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 5 adet düşüşle 231 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 3 adet artışla 76 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı ise değişmeyerek 3 oldu. 

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet düşüşle 144 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 2 adet artışla 156 olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 296 adedi karada, 2 adedi iç sularda, 12 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 272 adedi yatay (Herizontal), 20 adedi yönlü (Directional), 18 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 12 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 12 adet artışla 101 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre ise 36 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 3 adet artışla 42, doğal gaz kule sayısı 9 adet artışla 59 olarak gerçekleşti.  Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet düşüşle 12 adete geriledi. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 10 adet artışla 411 adet seviyesine geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler