1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD’de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta değişmeyerek 496 adet olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 99 adet oldu. 

ABD’de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 4 adet azalarak 600 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geriledi. ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 24 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 4 adet düşüşle 600 adet oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 111 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı değişmeyerek 496 adet oldu. Doğal gaz sondaj kule sayısı ise 4 adet düşüşle 99 olurken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri de değişmeyerek 4 adet oldu. 

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 579'u karada, 21'i açık sularda yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı 5 adet azalırken, açık sularda 1 adet arttı.