1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet arttı

ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet arttı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 5 adet arttı.

ABD'de sondaj kule sayısı 5 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 5 adet arttı.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 25 Eylül 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 5 adet artışla 266 oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 589 adet azaldı. 

Verilere göre, ABD'de petrol sondaj kule sayısı 6 adet artışla 189 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 1 adet düşüşle 74 oldu. ABD’de petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 3 oldu.

ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 113 adet oldu. ABD'nin en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 4 adet arttı ve 129 olarak açıklandı. 

Sondaj kulelerinin 251 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 14 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'de sondaj kulelerinin 229 adedi yatay (Herizontal), 21 adedi yönlü (Directional), 16 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 4 ADET ARTTI

Kanada'da sondaj kule sayısı 4 adet artışla 75 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 69 adet azaldı. Kanada'da petrol kule sayısı 4 adet artışla 37, doğalgaz kule sayısı değişmeyerek 38 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 14 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 9 adet artışla 341 adet seviyesine geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler