1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 6 adet arttı

ABD'de sondaj kule sayısı 6 adet arttı

ABD’de petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 5 adet düşerken, doğal gaz sondaj kule sayısı 11 adet arttı.

ABD'de sondaj kule sayısı 6 adet arttı

Enerji Günlüğü - ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 9 hafta sonra ilk kez geçen hafta 6 adet arttı.

ABD'de sondaj kule sayısı, doğal gaz faaliyetlerinde yaşanan hareketlenmeye bağlı olarak 9 haftanın ardından ilk kez artış gösterdi. Baker Hughes tarafından paylaşılan rapora göre, 7 Temmuz 2023 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 6 adet artışla 680 adede geldi.  Sondaj kule sayısında geçen yılın aynı dönemine göre 72 adet azaldı. 

PETROL SONDAJ KULE SAYISI AZALDI, DOĞAL GAZ ARTTI

Petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 5 adet düşüşle 540 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 11 adet artışla 135 adet seviyesine çıktı. İki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 5 adet olarak kaldı. 

KARADA SONDAJ KULELERİ 4 ADET ARTTI

Geleceğe dönük üretimi için öncü gösterge olarak kabul edilen sondaj kulelerinin 657 adedi karada, 19 adedi açık sularda, 4 adedi ise iç sularda yer aldı. Önceki haftaya göre karada bulunan sondaj kule sayısı 4 adet, iç sulardaki kule sayısı 2 adet arttı. Sondaj kulelerinin 611 adedi yatay (Herizontal), 53 adedi yönlü (Directional), 16 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 4 adet düşüşle 337 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 3 adet artışla 109 adet seviyesine geldi. Teksas ve New Meksico üretim merkezlerini içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 1 adet artışla 342 adet seviyesine yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler