1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de sondaj kule sayısı 8 adet azaldı

ABD’de sondaj kule sayısı 8 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetlerini sürdüren toplam petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçtiğimiz hafta 8 adet azaldı.Dünyanın en büyük petrol...

ABD’de sondaj kule sayısı 8 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetlerini sürdüren toplam petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçtiğimiz hafta 8 adet azaldı.

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet şirketi olan Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol, doğal gaz ve muhtelif amaçlı sondaj kule sayısı 13 Ekim 2017 ile sona eren haftada toplam 8 adet düşüşle 928 oldu.

Verilere göre, ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 13 Ekim ile sona eren haftada bu yıl ilk kez iki hafta üst üste düşüş gösterdi. Böylece petrol kule sayısı 5 adet azalarak 743'e indi. Petrol sondaj kule sayısı bu yıl toplam 9 hafta düşüş gösterdi. Petrol kulesi geçen yılın aynı dönemine göre 311 adet arttı. 

Petrol sondaj kulesi sayısı Ekim 2014'te bin 609 ile tarihi yüksek seviyesini görmüştü. Petrol sondaj kulesi sayısı bu yıl Mayıs ayında 316 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. 

Doğal gaz kulesi sayısı ise 2 adet düşüşle 185 olurken, muhtelif amaçlı kule sayısı 1 adet düşüşle sıfıra geldi. Böylece ABD'de toplam sondaj kule sayısı 8 adet düşüşle 928 oldu. 

Toplam sondaj kulelerinin 907 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 20 adedi ise açık sularda yer aldı. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 20 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı 3 adet artışla 212'ye geldi. Kuzey Amerika'da toplam kule sayısı 5 adet düşüşle bin 140'a geriledi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler