1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 7 adet düşüşle 530 adet olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 131 oldu.

ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı ikinci hafta da düşüş seyrini sürdürdü. Geçen hafta ülkede kule sayısı 6 adet düşüşle 669 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 21 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 6 adet düşüşle 669 adete düştü. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 89 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 7 adet düşüşle 530 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 131 adet oldu. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da 3 adet artışla 5 adet oldu.

ABD'de toplam sondaj kulelerinin 647 adedi karada, 18 adedi açık sularda, 4 adedi ise iç sularda yer aldı. Önceki haftaya göre karada bulunan sondaj kule sayısı 5 adet, iç sulardaki kule sayısı 1 adet azalırken, açık sularda bulunan sondaj kule sayısı değişmedi. 

Sondaj kulelerinin 600 adedi yatay (Herizontal), 51 adedi yönlü (Directional), 18 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 7 adet düşüşle 322 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da değişmeyerek 113 adet oldu. Teksas ve New Meksico üretim merkezlerini içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 4 adet düşüşle 333 adet seviyesine geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler