1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 5 adet düşüşle 520 adet olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 6 adet düşüşle 117 oldu.

ABD'de sondaj kule sayısı azalışını sürdürüyor

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı altıncı hafta da düşüş seyrini sürdürdü. Geçen hafta ülkede kule sayısı 12 adet düşüşle 642 adet oldu.

ABD'de enerji firmaları, üst üste altıncı haftada da faaliyet gösteren sondaj kule sayılarını azalttılar. Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 18 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 12 adet düşüşle 642 adete düştü. Böylece son 6 haftalık düşüş 38 adede ulaştı. Kule sayısı son 16 haftanın 15'inde düşüş gösterdi. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 120 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 5 adet azalarak 520 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 6 adet düşüşle 117 adet oldu. Doğal gaz ve petrol ortak sondaj kule sayısı da 1 adet düşüşle 5 adet oldu.

Sondaj kulelerinin 621 adedi karada, 17 adedi açık sularda, 4 adedi ise iç sularda yer aldı. Önceki haftaya göre karada bulunan sondaj kule sayısı 11 ve açık sularda bulunan sondaj kule sayısı 1 adet azaldı. Sondaj kulelerinin 572 adedi yatay (Herizontal), 52 adedi yönlü (Directional), 18 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 312 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 1 adet azalarak 112 adet oldu. Teksas ve New Meksico üretim merkezlerini de içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı değişmeyerek 327 adet seviyesinde kaldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler