1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı değişmedi

ABD'de sondaj kule sayısı değişmedi

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet düşerken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet arttı. 

ABD'de sondaj kule sayısı değişmedi

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet düşerken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet arttı. 

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 25 Haziran 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada değişmeyerek 470 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 205 adet arttı. 

Verilere göre Ülkede petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 1 adet düşüşle 372 olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 1 adet artışla 98, petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 0 oldu. 

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı değişmeyerek 221, en büyük havzası olan Permian bölgesinde 1 adet düşüşle 236 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 454 adedi karada, 2 adedi iç sularda, 14 adedi ise açık sularda yer aldı. Ülkede sondaj kulelerinin 421 adedi yatay(Herizontal), 30 adedi yönlü (Directional), 19 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 9 ADET ARTTI

Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 9 adet artışla 126 adede geldi. Sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 113 adet arttı. Ülkede petrol kule sayısı 8 adet artışla 82, doğal gaz kule sayısı 1 adet artışla 44 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet artışla 14 adet olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 9 adet artışla 596 adet seviyesine geldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler