1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı petrolde arttı, doğal gazda azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı petrolde arttı, doğal gazda azaldı

ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 8 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı 5 adet azaldı.

ABD'de sondaj kule sayısı petrolde arttı, doğal gazda azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 8 adet artarken, doğal gaz sondaj kule sayısı 5 adet azaldı.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD’de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı 20 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla son bir haftada 3 adet artışla 503 oldu. ABD'de petrol ve doğal gaz kule geçen yılın aynı dönemine göre 249 adet arttı. 

Verilere göre Ülkede petrol sondaj kule sayısı 8 adet artışla 405 olurken, doğal gaz sondaj kulesi sayısı 5 adet düşüşle 97, petrol ve doğal gaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 1 oldu. En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet düşüşle 231, en büyük havzası olan Permian bölgesinde 2 adet artışla 247 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 485 adedi karada, 3 adedi iç sularda, 15 adedi ise açık sularda yer aldı. Ayrıca sondaj kulelerinin 454 adedi yatay(Herizontal), 30 adedi yönlü (Directional), 19 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SONDAJ KULE SAYISI 8 ADET DÜŞTÜ

Geçen hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 8 adet düşüşle 156 adede geldi. Sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre 100 adet arttı. Ülkede petrol kule sayısı 5 adet düşüşle 95, doğal gaz kule sayısı 3 adet düşüşle 60, petrol ve doğal gaz ortak kule sayısı değişmeyerek 1 adet olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı 1 adet artışla 14 adet olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 5 adet düşüşle 659 adet seviyesine geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler