1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı son 3 çeyrektir düşüyor

ABD'de sondaj kule sayısı son 3 çeyrektir düşüyor

ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı yaklaşık 1,5 yılın en düşük rakamına ulaştı. Geçen hafta ülkede kule sayısı 7 adet düşüşle 623 adet oldu.

ABD'de sondaj kule sayısı son 3 çeyrektir düşüyor

Enerji Günlüğü - ABD'de faaliyetini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 5 adet düşerek 502 adede inerken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 116 adet oldu.

Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı yaklaşık 1,5 yılın en düşük rakamında kalmaya devam etti. Geleceğe dönük üretim için öncü gösterge olarak kabul edilen sondaj kule sayısında üst üste üçüncü çeyrek dönemde ve 10 aydır düşüş yaşanıyor. 29 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sonlanan haftada 7 adet düşüşle 623 adete düştü. Bu rakam 4 Şubat 2022 tarihinde görülen 613 adetten sonra hizmet sunan sondaj kule sayısında en düşük seviyeye işaret ediyor. ABD'de petrol ve doğal gaz kule sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise 142 adet azaldı.

Verilere göre, Ülkede petrol sondaj kule sayısı 5 adet ile üst üste 5'inci haftasında da düşüş gösterdi ve 502 adede indi. Doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 116 adede geriledi. İki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 5 adet seviyesinde kaldı. 

Sondaj kulelerinin 600 adedi karada, 20 adedi açık sularda, 3 adedi ise iç sularda yer aldı. Önceki haftaya göre karada bulunan sondaj kule sayısı 8 adet azalırken, açık sularda bulunan sondaj kule sayısı 1 adet arttı. 

Sondaj kulelerinin 553 adedi yatay (Herizontal), 55 adedi yönlü (Directional), 15 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı.

En büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 8 adet azalarak 304 adet olurken, diğer büyük merkezlerden New Mexico'da 2 adet artışla 102 adede çıktı. Teksas ve New Mexico üretim merkezlerini de içine alan en büyük enerji havzası olan Permian bölgesinde kule sayısı 5 adet düşüşle 312 adet seviyesine geriledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler