1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD’de sondaj kule sayısı Mayıs ayında 44 adet azalarak son üç yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyet yürüten petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta  9 adet düşerek 711 adede geriledi.

Baker Hughes verilerine göre, ABD'de enerji firmalarının geçen hafta üst üste dördüncü haftasında da sondaj kulelerini durdurmasının ardından, petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı Mayıs ayında toplam 44 adet ile son 3 yılın en büyük düşüşünü yaşadı. 

26 Mayıs 2023 tarihi itibariyle sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 9 adet düşüşle 711 adede geldi. Böylece toplam sayı 2022 yılı Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye indi. Sondaj kule sayısında geçen yılın aynı dönemine göre 16 adet düşüş görüldü. 

Petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 5 adet düşüşle 570 olurken, doğal gaz sondaj kule sayıları 4 adet geriledi. Böylece petrol sondaj kule sayısı geçen yılın Mayıs, doğal gaz sondaj kule sayısı da Mart ayından bu yana en düşük seviyelerine geldi.

DOĞAL GAZ SONDAJ KULE SAYISI DEĞİŞMEDİ

Mayıs ayının tamamında ise 44 adetle 2020 Mayıs ayından bu yana görülen en büyük aylık düşüş kaydedildi. Doğal gaz arayan sondaj kule sayısı geçen hafta değişmeyerek 141 olurken, iki ürün için de ortak çalışma yapan sondaj kuleleri 4 adet olarak kaldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler