1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. ABD’deki sendikasız otomobil işçileri örgütlenecek

ABD’deki sendikasız otomobil işçileri örgütlenecek

Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası (UAW), ABD'deki sendikasız otomobil ve elektrikli araç aküsü işçilerini örgütlemek için önümüzdeki iki yıl içinde 40 milyon dolar harcayacak.

ABD’deki sendikasız otomobil işçileri örgütlenecek

Enerji Günlüğü - ABD Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası (UAW) yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki yıl içinde ABD'deki sendikasız otomobil ve elektrikli araç aküsü işçilerini örgütlemek için 40 milyon dolar ayıracağını duyurdu.

UAW Kasım ayında yaptığı açıklamada, grevlerin Detroit Üçlüsü olarak bilinen otomobil üreticileriyle  (GM, Ford Motor Co. ve Fiat Chrysler) rekor düzeyde yeni sözleşmeler yapılmasına yardımcı olmasının ardından ABD'deki sendikasız otomobil sektörünün tamamını kamusal olarak örgütlemek için türünün ilk örneği bir girişim başlattığını duyurmuştu. 

UAW, Detroit Üçlüsü'ndeki yaklaşık 146.000 işçiyi ve Ohio'daki ortak girişim pil fabrikasındaki yaklaşık 800 işçiyi temsil ediyor. Nisan ayında UAW, üye sayısının 2022'de %3 artarak 383.000'e yükseldiğini ve bunun 1979'daki 1,5 milyonluk yüksek seviyesinden önemli ölçüde düşüş gösterdiğini açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler