1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den 11 şirkete İran yaptırımı

ABD’den 11 şirkete İran yaptırımı

ABD, İran’ın petrol, petrol ürünleri ve petrokimyasallar ihraç etmesine yardımcı olmakla suçladığı 11 yabancı şirkete yaptırımlar getirdi.

ABD’den 11 şirkete İran yaptırımı

Enerji Günlüğü - ABD, İran’ın petrol, petrol ürünleri ve petrokimyasallar ihraç etmesine yardımcı olmakla suçladığı 11 yabancı şirkete yaptırımlar getirdi.

ABD Maliye Bakanlığı, İran’ın petrol, petrol ürünleri ve petrokimyasallar ihraç etmesine yardımcı olmakla suçladığı ve merkezleri İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin’de bulunan 6 şirketin yaptırım listesine alındığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı da İran’ın petrol ve petrokimya sanayiyle bağlantılı işlemler yürüttükleri gerekçesiyle 5 şirkete karşı yaptırım uygulamaya başladı. Bakanlık ayrıca, kara listede yer alan şirketlerin üç yöneticisine de yaptırımlar getirildiğini açıkladı.

YAPTIRIM LİSTESİNE ALINAN ŞİRKETLER

ABD Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı listede de Birleşik Arap Emirlikleri’nden serbest bölge şirketi Petrotech ve Dubai Muhtelif Emtia Merkezi Şirketi Trio Energy, Hong Kong’dan Jingho Technology ve Dynapex Energy, Çin’den de Dinrin şirketleri alıyor. Bu şirketler, ABD’nin kara listesinde yer alan Hong Kong şirketi Triliance Petrochemical ve Zagros için paravan şirketler olarak hizmet vermekle suçlanıyor.

Amerikanın Sesi Radyosu’nun haberine göre Bakanlık, listede yer alan şirketlerden Zagros Petrochemical’ın , Triliance şirketine bu yıl yüz binlerce ton İran petrokimya ürünü satmayı kabul ettiğini öne sürdü.

Yaptırım listesine alınanların ABD’deki her türlü malvarlıkları donduruluyor ve Amerikalılar’ın da bu kişi ve kuruluşlarla iş yapması yasaklanıyor.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler