1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den Çin ve BAE merkezli şirketlere İran yaptırımı

ABD’den Çin ve BAE merkezli şirketlere İran yaptırımı

ABD, merkezi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan bazı şirketlere, İran’ın petrokimya ürünlerinin satışını destekledikleri gerekçesiyle yaptırım kararı aldı. 

ABD’den Çin ve BAE merkezli şirketlere İran yaptırımı

Enerji Günlüğü - ABD, merkezi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan bazı şirketlere, İran’ın petrokimya ürünlerinin satışını destekledikleri gerekçesiyle yaptırım kararı aldı. 

ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yılın başında yaptırım açıkladığı İran merkezli Triliance Petrokimya şirketinin petrokimya ürünleri ihracatını kolaylaştırdıkları için Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dört şirketin kara listeye alındığı belirtildi. Kara listeye alınan şirketler Çin merkezli Donghai International Ship Management Limited ve Petrochem South East Limited ile Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Alpha Tech Trading FZE ve Petroliance Trading FZE olarak açıklandı.

İran'ın petrokimya ürünleri satışlarının İran rejimi için önemli bir gelir kaynağı olduğuna işaret edilen açıklamada, bu şirketlerin Triliance Petrokimya Şirketine kritik nakliye hizmeti sağladıkları veya şirket adına finansal işlemler gerçekleştirerek petrokimya ihracatına aracılık ettikleri kaydedildi.

Yaptırımlar genellikle söz konusu şirketlerin ABD’deki malvarlıklarının dondurulmasını ve Amerikalılar’ın bu şirketlerle iş yapmasının yasaklanmasını içeriyor.

Dün açıklanan yaptırımların hedefi olan şirketler arasında petrol ürünlerinin İran’dan nakliyatında önemli rol oynayan Vietnam Gas and Chemicals Transportation da var.

 

Önceki ve Sonraki Haberler