1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`den Irak Kürt yönetimine darbe!

ABD`den Irak Kürt yönetimine darbe!

Enerji Günlüğü - ABD New Orleans’taki bir temyiz mahkemesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ham petrol satışının yasal olmadığına hükmetti.New...

ABD`den Irak Kürt yönetimine darbe!

Enerji Günlüğü - ABD New Orleans’taki bir temyiz mahkemesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ham petrol satışının yasal olmadığına hükmetti.

New Orleans’taki bir temyiz mahkemesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ABD’de ismi açıklanmayan bir alıcıya petrol satışı planlarını yasaklayan bir mahkeme kararına itirazını reddeti. Mahkeme kararında, IKBY’nin sözkonu su petrolü daha sonra İsrail’de bir alıcıya satmış olmasının temyizi geçersiz kıldığını söyledi.

Dava süreci, geçtiğimiz yıl ABD’nin Texas eyaletinde bir mahkemenin Galvesto Körfezi açıklarında 100 milyon dolarlık Kürt petrolü taşıyan bir tankerin limana yanaşması durumunda yüküne el konulması kararını vermesiyle başlamıştı.

Bunun üzerine Houston’daki mahkeme, Erbil yönetiminin ABD’de herhangib ir petrol satışı planlaması durumunda mahkemeyi haberdar etmesi şartı koşmuştu. New Orleans’taki temyiz mahkemesi de bu kararı değiştirmedi.

Karar, bölgesel Kürt yönetiminin merkezi yönetimden finansal olarak tamamen bağımsız hale gelme hayallerine önemli bir darbe vurmuş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler