1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`den İran`a yeni yaptırımlar

ABD`den İran`a yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yeni yaptırımlar getiren yasa tasarısını onayladı. Tasarı yasalaşırsa, İran günde sadece 1...

ABD`den İran`a yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yeni yaptırımlar getiren yasa tasarısını onayladı. Tasarı yasalaşırsa, İran günde sadece 1 milyon varil petrol ihraç edebilecek.

Reuters'ın haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan yasa tasarısı, İran'ın madencilik ve inşaat sektörlerinde yer alan her türlü ticari kuruluşun kara listeye alınmasını öngörüyor. Tasarı aynı zamanda ABD yönetimine,  İran'ın dünya çapında yaptığı tüm petrol satışlarının 2015'e kadar durdurulması yönünde daha önce belirlenen hedefe bağlı kalma zorunluluğu getiriyor.

Barack Obama yönetimi, söz konusu yasa tasarısının İran'ın yeni seçilen ılımlı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yapılması muhtemel nükleer müzakereleri engellemesinden kaygı duyuyor. Ruhani'nin uzlaşmaya yanaşmaması durumunda da İran'ın petrol satışlarını durdurmaya yönelik yaptırımların ABD'yi güç durumda bırakabileceği bekleniyor.

Temsilciler Meclisi'nde onaylanan tasarının yasalaşabilmesi için Senato'da da onaylandıktan sonra Obama tarafından imzalanması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler