1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD'den nükleer santrallere finansman desteği

ABD'den nükleer santrallere finansman desteği

ABD, yenilenebilir enerji üretimini arttırmak amacıyla mali açıdan sıkıntılı nükleer reaktörleri kurtarmak için 6 milyar dolarlık finansman yardımda bulunacak.

ABD'den nükleer santrallere finansman desteği

Enerji Günlüğü - ABD Biden yönetimi, iklim hedefi kapsamında kapanma riski altındaki nükleer santralleri kurtarmak için 6 milyar dolarlık bir finansman ayırdı.

ABD Enerji Bakanlığı, mali açıdan sıkıntılı nükleer reaktör sahiplerini veya operatörlerini kurtarmayı amaçlayan sivil nükleer kredi programı için sertifika ve ihale sürecinin başladığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olacak karbonsuz elektrik üretimini artırmak amacıyla, sorunlu nükleer santralleri kurtarmak için 6 milyar dolarlık bir program başlattı. Mali açıdan sıkıntılı nükleer reaktörleri kurtarmak için yapılan en büyük federal yatırım olan bu program, Başkan Joe Biden'ın Kasım ayında imzaladığı 1 trilyon dolarlık altyapı anlaşmasıyla finanse edilecek.

DESTEK İKİ TURDA VERİLECEK

Ekonomik nedenlerle kapanması beklenen nükleer enerji reaktörlerinin sahipleri veya işletmecileri, erken kapanmayı önlemek için finansman başvurusunda bulunabilecekler. Finansman desteğinin ilk turunda kapatma planlarını açıklamış olan reaktörlere öncelik verilecek. İkinci tur, ekonomik açıdan daha riskli tesislere açılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler