1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den OPEC+’ya petrol üretimini arttır çağrısı

ABD’den OPEC+’ya petrol üretimini arttır çağrısı

ABD, OPEC+’nın üretim artışlarının yeterli olmadığını belirterek, petrol üretiminin artırılması çağrısı yaptı.

ABD’den OPEC+’ya petrol üretimini arttır çağrısı

Enerji Günlüğü - ABD, OPEC+’nın üretim artışlarının yeterli olmadığını belirterek, petrol üretiminin artırılması çağrısı yaptı.

Beyaz Saray, OPEC'e petrol üretiminin artırılması çağrısı yaptı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle OPEC+ tarafından son toplantıda alınan üretimin kademeli artırım kararının yeterli olmadığını açıkladı. Artan akaryakıt maliyetlerinin küresel ekonomik toparlanmayı tehdit ettiğinin altını çizen Sullivan, OPEC+'ın küresel ekonomik canlanmayı desteklemek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. 

ABD'de benzinin galon fiyatı son 1 yılda 1 dolar artarak 3,186 dolara çıktı. Biden yönetiminin ülkedeki düzenleyici kuruluşlardan pompa fiyatları konusunda araştırma istediği belirtiliyor. Biden'in ekibinden yöneticilerin bu hafta Suudi Arabistan ve BAE ile konu hakkında görüşme yaptıkları da kaydediliyor. Yönetimin küresel toparlanma için kritik olan bir dönemde yüksek petrol fiyatlarının yarattığı rahatsızlığa dikkat çektikleri kaydedildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler