1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`den petrol ihracatına kolaylık

ABD`den petrol ihracatına kolaylık

Enerji Günlüğü - ABD Ticaret Bakanlığı, daha fazla petrol ihracatı için Amerikan petrolünü küçük ölçekli bir işlemden geçirerek, ihracını artırmaya...

ABD`den petrol ihracatına kolaylık

Enerji Günlüğü - ABD Ticaret Bakanlığı, daha fazla petrol ihracatı için Amerikan petrolünü küçük ölçekli bir işlemden geçirerek, ihracını artırmaya hazırlanıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, ülke dışındaki tüketicilere sevkedilebilecek özellikteki rafine edilmiş ürünün geleneksel tanımını genişletti. Karar sayasinde ABD’de üretilen petrolün küçük çaplı bir işlemden geçtikten sonra ülke dışına sevkıyatı kolaylaşmış oldu.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bu yöndeki kararı, Pioneer Natural Resources Co.’nun,"stabilizasyon" adı verilen bir işlemden geçerek daha az uçucu hale gelen bir çeşit ultra hafif petrolün nakliyatını yapmak için onay talep etmesinin ardından geldi.

BNP Paribas Emtia Piyasaları Stratejisi müdürü Harry Tchilingirian, ABD yönetiminin son kararını değerlendirirken, "40 yıldır kapalı olan kapıda sonunda bir çatlak oluştu. Yoğuşuk petrol ihracatı için onaylar daha fazla şirket için genişletilirse bundan ABD petrol üreticileri ve özellikle Singapur ve Güney Kore olmak üzere Asya’daki petrol işlemcisi şirketler karlı çıkar" dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler