1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den Rusya ve S. Arabistan’a petrol övgüsü

ABD’den Rusya ve S. Arabistan’a petrol övgüsü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Rick Perry, petrol fiyatlarında artışı önledikleri için Suudi Arabistan ve Rusya'yı övdü. ABD Enerji...

ABD’den Rusya ve S. Arabistan’a petrol övgüsü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Rick Perry, petrol fiyatlarında artışı önledikleri için Suudi Arabistan ve Rusya'yı övdü. 

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Moskova'da Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile yaptığı görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarında istikrarın sağlanması için birlikte çalıştıklarını belirten Perry, "Suudi Arabistan, OPEC üyeleri üretimlerini ayarlayarak dünyanın petrol fiyatlarında bir artış görmemesini sağladılar. Rusya da bu ülkelerden biri" diye konuştu. 

ABD-RUSYA ENERJİDE ORTAKLIKLAR BULABİLİYOR

Rusya Enerji Bakanı Novak da, Perry ile enerjiyle ilişkili tüm başlıkları ele aldıklarını, ABD-Rusya ilişkilerindeki zorluklara rağmen enerji alanında ortak şeyler bulabileceklerini gördüklerini belirtti. 

Novak, ABD Enerji Bakanı Perry ile görüşmesinde Kuzey Akım 2'nin ticari bir proje olduğunu aktarırken, diyaloğun devam etmesi konusunda anlaştıklarını da belirtti. Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğal gaz boru hattını desteklediklerini ifade eden Novak ve Perry, "Avrupa'da enerji piyasalarında rekabet görmek isteyen çok insan var" ifadelerini kullandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler