1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD’den yeşil hidrojene 750 milyon dolar hibe

ABD’den yeşil hidrojene 750 milyon dolar hibe

ABD yönetimi, 24 eyalette temiz hidrojen üretimi ve kullanımı için kapasite geliştiren projelere 750 milyon dolar hibe edeceğini bildirdi.

ABD’den yeşil hidrojene 750 milyon dolar hibe

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı, ileri elektroliz teknolojileri ve temiz hidrojen sistemleri ve bileşenleri için gelişmiş üretim ve geri dönüşüm yetenekleri gibi alanları destekleyerek temiz hidrojenin maliyetini önemli ölçüde azaltmayı amaçlayan projelere 750 milyon dolar tahsis edeceğini duyurdu.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, projelerin ABD’nin temiz hidrojen konusundaki liderliğinin gelecek nesiller boyunca ülke genelinde hissedilmesini sağlayacağını söyledi.

Hidrojen, Başkan Joe Biden yönetiminin fosil yakıt kullanımını azaltmak ve alüminyum ve çimento gibi karbondan arındırılması zor endüstrilerden kaynaklanan emisyonları azaltmak için hayati önemde gördüğü bir yakıt. ABD Enerji Bakanlığı, geçen yılın ortasında yayımladığı 'ABD Ulusal Temiz Hidrojen Stratejisi ve Yol Haritası’ ile temiz hidrojen kaynaklarıyla ABD’nin sera gazı emisyonlarını 2005 yılındaki temel emisyon düzeyine göre 2050’ye kadar yaklaşık %10 azaltmayı hedefliyor.

İlgili Haberler