1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’de elektrikli araç satışı ilk kez dizeli geçti

AB’de elektrikli araç satışı ilk kez dizeli geçti

Avrupa’da elektrikli otomobil satış rakamları 2017 yılından itibaren ilk kez Ağustos’ta dizel otomobil satış rakamlarını geçti.

AB’de elektrikli araç satışı ilk kez dizeli geçti

Enerji Günlüğü - Avrupa’da elektrikli otomobil satış rakamları 2017 yılından itibaren ilk kez Ağustos’ta dizel otomobil satış rakamlarını geçti.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği - TEHAD, Avrupa pazarı 2021 yılı Ağustos ayı otomotiv satış rakamlarını yayınladı. 26 Avrupa ülkesinden gelen rakamlar, dizel satışlarının artık ciddi olarak düştüğünü, elektrikli araçların (hibrid, elektrikli ve kablolu hibrid) istikrarlı bir şekilde satış rakamlarını artırdığı gösteriyor. Buna göre 2017 yılından itibaren ilk kez, elektrikli otomobil satış rakamları dizel otomobil satış rakamlarını geçti.

AĞUSTOS’TA EN ÇOK VW GRUBU ARAÇ SATILDI

Ağustos ayı çok satan model dağılımında Alman Volkswagen grubunun öne çıktığı görülüyor. Öte yandan ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Avrupa pazarındaki hakimiyetinin yavaş yavaş kırıldığını söylemek mümkün. Ağustos ayı çok satanlar listesinin ilk 3’ünde Volkswagen’in %100 elektrikli modelleri ID.3 ve ID.4 yer alıyor. 2.nci sırada ise Tesla Model 3 bulunuyor.

“TÜKETİCİ ARTIK FAYDA ODAKLI BAKIYOR”

TEHAD kurucusu Berkan Bayram, teşviklerin elektrikli otomobil talebini arttırdığını ve kırılmanın 2030'dan çok daha erken geldiğini bildirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tüketicinin artık fayda odaklı baktığını ve satınalma alışkanlığında değişikliğe gittiğini belirten Bayram, “Yarı iletken ve çip sorunları tedarik sürecinde yaşanan aksamalar tüm otomotiv sektörünü etkilemiş olsa da, bu gecikmeli teslimat süreçleri, kesinlikle elektrikli otomobil tarafında daha pozitif yansıyacak. Eskiden hayranı olduğunuz bir modelin gelmesini aylarca bekleyebilirdiniz, ama artık bu bekleme süresi fosiller için gittikçe dezavantaja dönüşecek” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler