1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. AB’de nükleer enerjiye destek talebi

AB’de nükleer enerjiye destek talebi

AB üyesi yedi ülke, nükleer enerjinin AB'nin enerji ve iklim politikalarından dışlanmamasını ve teşvik edilmesini talep etti.

AB’de nükleer enerjiye destek talebi

Enerji Günlüğü - AB üyesi yedi ülke, nükleer enerjinin AB'nin enerji ve iklim politikalarından dışlanmamasını ve teşvik edilmesini talep etti.

2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının, 1990'a göre yüzde 55 oranında düşürülmesini hedefleyen Avrupa Birliği’nde (AB) bu hedefe ulaşmak için nükleer enerjiye destek sesleri yükseliyor. Aralarında kömüre bağımlı Polonya ve Macaristan gibi ülkelerin de bulunduğu yedi ülke, nükleer enerjinin AB'nin enerji ve iklim politikalarından dışlanmamasını ve teşvik edilmesini talep etti. Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Fransa, Polonya, Macaristan, Çekya, Romanya, Slovakya ve Slovenya AB Komisyonu'na gönderdikleri ortak mektupta, AB'nin iklim ve enerji politikalarında nükleer enerjinin dışlanmaması çağrısı yaptı. 

AB'nin iklim hedeflerine ulaşılması ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasında nükleer enerjinin önemli bir katkı sağlayacağına işaret edilen mektupta, AB'de nükleer enerji için adil koşullar sağlanması talep edildi. Mektupta nükleer enerjinin aynı zamanda teşvik edilmesi de istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler