1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den 6 üyesine hava kirliliği uyarısı!

AB’den 6 üyesine hava kirliliği uyarısı!

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu hava kirliliğiyle mücadelede yetersiz bulduğu altı AB ülkesine Avrupa Adalet Divanı'nda dava açacak.Avrupa Birliği...

AB’den 6 üyesine hava kirliliği uyarısı!

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu hava kirliliğiyle mücadelede yetersiz bulduğu altı AB ülkesine Avrupa Adalet Divanı'nda dava açacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Çevreden Sorumlu üyesi Karmenu Vella, bu yıl Almanya, Fransa, Macaristan, İtalya, Romanya ve İngiltere tarafından sunulan "hava kalitesi standartlarına mümkün olan en kısa sürede ulaşma planlarının” yetersiz kaldığı sonucuna vardıklarını belirterek, "Daha fazla beklememiz söz konusu olamaz” diye konuştu.

DW'nin haberine göre, Avrupa Komisyonu Perşembe günü Almanya, İngiltere, İtalya ve Lüksemburg'a gönderdiği resmi mektuplarda bu ülkelerin emisyon skandalının ardından izledikleri politikalarla ilgili daha fazla bilgi talep etti. Söz konusu ülkeler, cevaplarının yetersiz bulunması halinde ciddi yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. 

Komisyon, Ocak ayında dokuz ülkeye yeni önlemler almaları konusunda son bir şans tanımış, gerekli önlemlerin alınmaması hâlinde Avrupa Adalet Divanı'na başvuracağını açıklamıştı. Söz konusu dokuz ülke de Komisyon'un uyarısına cevaben yeni düzenleme önerilerinde bulunmuştu. Ancak Avrupa Komisyonu, yaptığı incelemeler sonucu bu ülkelerden yalnızca Çekya, İspanya ve Slovakya'nın planlarının doğru uygulanması hâlinde eksiklikleri gidermede başarılı olabileceği sonucuna vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler