1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den araçlarda emisyon sınırlaması hedefine onay

AB’den araçlarda emisyon sınırlaması hedefine onay

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu otomobiller ve kamyonetler için karbon salımı azaltım hedeflerini 2025 için yüzde 20 ve 2030 yılı için de yüzde...

AB’den araçlarda emisyon sınırlaması hedefine onay

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu otomobiller ve kamyonetler için karbon salımı azaltım hedeflerini 2025 için yüzde 20 ve 2030 yılı için de yüzde 35 olarak belirledi.

Avrupa Parlamentosu, otomobiller ve kamyonetler için karbondioksit (CO2) salımlarının azaltılmasına yönelik iddialı hedefleri bugün oyladılar. ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 sonrası arabalar için karbondioksit salım sınırlamasını kaldıracağını açıklamasından iki ay sonra AB tarafından oylanan hedef doğrultusunda Avrupa Parlamentosu 2025 için yüzde 20’lik bir ara hedef ve 2030 yılı için de yüzde 35’lik bir emisyon azaltım hedefi belirledi.

Böylece 2020 yılının sonuna kadar AB'deki yeni araçlar her bir kilometrede ortalamada 95 gram CO2 salacaklar. Bu miktar 2007 seviyelerinden yüzde 40 daha az bir seviye. 

Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi geçtiğimiz ay yaptığı oylamada otomobil ve kamyonetler için karbon salınımının 2030'a kadar yüzde 45 azaltılmasını öngören planı kabul etmişti. Ancak, Avrupa Parlamentosu'nun en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi, bu kadar iddialı bir hedef belirlenmesini desteklemiyor, Avrupa'da sanayinin rekabet gücüne zarar verebileceğinden endişe ediyordu.

ALMANYA DAHA SIKI EMİSYON HEDEFİNE YANAŞMIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler