1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den biyobazlı izolasyon panellerine hibe

AB’den biyobazlı izolasyon panellerine hibe

Avrupa Birliği, Kastamonu Entegre’nin karbon nötr binaların tasarımına ve inşasına katkı sağlayacak SNUG Projesi’ne 200 bin euro hibe sağladı.

AB’den biyobazlı izolasyon panellerine hibe

Enerji Günlüğü - Kastamonu Entegre’nin enerji verimli binalara yönelik geliştirdiği ve biyobazlı reçinelerle yıllık bitki atıkları ve odunu kullanarak inovatif izolasyon panelleri üretmeyi öngören SNUG Projesi, AB’den inovasyon desteği aldı.

Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, AB’nin Yeşil Mutabakat kapsamında 2050’de karbon nötr olma hedeflerine katkı sağlayacak SNUG Projesi ile “Horizon Europe” (Ufuk Avrupa) Programından 200 bin euro hibe almaya hak kazandı. 

Biyobazlı reçinelerle yıllık bitki atıkları ve odunu kullanarak inovatif izolasyon panelleri üretecek olan Kastamonu Entegre, karbon nötr binaların tasarımına ve inşasına katkı sağlayacak. Tamamıyla doğal kaynaklardan elde edilecek bu panellerle binalarda enerji tasarrufu sağlanması ve inşa süreçlerinde çevresel etkilerin azaltılması hedefleniyor.  

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İŞİMİZİN MERKEZİNDE”

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tüm iş süreçlerini çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri gözeterek gerçekleştiren, sürdürülebilirliği kurumsal değerlerinin merkezine koyan bir şirket olduklarını kaydetti. Yıldız, “Bu bilinçle, bugüne kadar sürdürülebilirlik alanında çok önemli adımlar attık; iş modelimizi gezegenimize, toplumumuza ve insanlığa olan sorumluluğumuzu düşünerek yeniden tasarladık. SNUG Projesi’yle de fosil yakıtlara dayalı malzemeler yerine, doğal kaynaklardan elde edilen biyobazlı panellerin kullanımını teşvik etmeyi, böylece bina yapımındaki çevresel etkileri azaltmayı ve yapılarda enerji tasarrufunu artırmayı amaçlıyoruz. Yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları ve attığımız öncü adımlarla ahşap bazlı panel sektörünü dönüştürmeye, çevre dostu üretim konusunda farkındalık yaratmaya gayret gösteriyoruz. ‘Doğadan hayata köprü’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve inovasyon kavramlarına odaklanan projelerde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler