1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB’den çevre korumaya 69 milyar euro yatırım

AB’den çevre korumaya 69 milyar euro yatırım

Avrupa’nın geçen yıl çevre koruma hizmetlerine yaptığı 69 milyar euro yatırımın yaklaşık yüzde 70’i atık su ve atık yönetimi hizmetlerine yapıldı.

AB’den çevre korumaya 69 milyar euro yatırım

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) ülkeleri geçen yıl çoğu atık su ve atık yönetimi hizmetlerine olmak üzere çevre koruma hizmetlerine 69 milyar euro yatırım yaptı. 

Eurostat verilerine göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri 2022 yılında çevre koruma (EP) hizmetleri sağlamak için gerekli varlıklara yaklaşık 69 milyar euro yatırım yaptı. Yatırım hizmetleri arasında atık su arıtma tesisleri, atıkları taşımak için araçlar, doğal bir rezerv oluşturmak için arazi edinimi ve daha az emisyon salımı için daha temiz ekipman yer alıyor.

YATIRIMLARIN %70’İ ATIK SU VE ATIK YÖNETİMİNE

Toplam yatırımların %44’ü atık su arıtımı ve %25,7'i de atık yönetimi hizmetlerine yapıldı. Diğer yatırımlar ise  %10,5 payla hava koruması, %7,8 payla radyasyondan korunma ve çevresel Ar-Ge ile genel çevre yönetimi ve eğitimi dahil diğer çevre koruma faaliyetleri, %6 payla toprak ve yeraltı sularının korunması, %4,4 payla biyoçeşitlilik ve peyzaj koruması ve geri kalan %1,6 payla da gürültü azaltma oldu. 

Toplam yatırımın %65'ini özel sektör, kalan %35'ini ise genel hükümet ve kar amacı gütmeyen sektörler gerçekleştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler